Trimning

Jag vet inte om det är jag som är känslig men när det läggs ut bilder på schnauzrar som ser för djäkliga ut, eller när det kommer schnauzrar till trimmet, egenuppfödda eller andra som är klippta av husse,matte el någon annan och det ser för djävligt ut så blir jag ledsen – inte arg utan faktiskt ledsen –  låter väl skitlöjligt men om man nu vill hålla på själv kan man väl be att få lära sig. En schnauzer SKA ha lugg och skägg annars kan man lika gärna ha en pinscher. Att lägga ut en bild på en schnauzer på en facebooksida och skriva typ ”husse har klippt min lugg så nu är jag ful” eller ”nytrimmad Karo – UTAN skägg och lugg” och folk gillar dessa bilder och tycker att dom är söta gör att jag knappt går in på schnauzerringens sida. Samma sak när man kommer med typ en Lhapso apso eller york och vill ha dom helt nerklippta – varför i helvete köper man en viss ras om man inte vill att den ska se ut som den ska, det finns många raser som påminner om varann i temperament med och utan päls.

I torsdags hade jag några tjejer här som går på samma utbildning som jag gjorde på Hundoasen. Har ju varit ner några gånger och hållit lite kurs där men det gick inte att lösa i torsdags så dom kom hit, Ragge var här och fick agera försökskanin, även Mini fick ställa upp och Russin blev putsad. När tjejerna åkte trodde jag att herr Ragge skulle vara trött efter att ha stått på trimbordet ett antal timmar men icke, han började med ett jämfotahopp upp på mitt skrivbord i trimmet för att sen försöka ta sig över disken ut till mig……..
När jag avslutat torsdagens jobb med en kloklipp släppte jag ut hela gänget. Ragge, Russin och Razta lekte som tokar, vet inte riktigt vad det var med dvärgarna men dom stog vid grinden och fick gå in.
Ra1 Ra2 RA3 RA4 RA5 RA6

 

När vi kom in fick Razta och Ragge vara i köket och lyckades antagligen med gemensamma ansträngningar få ner några av hundmatskålarna som stog på diskbänken fyllda med mat och vatten på golvet, vatten och halvblöt mat över halva golvet – GRRR

Det var också alla hjärtans dag och 5-årig födelsedag för Valle, Mysan, Molly,  Maia och Mimmi – Minis första kull – vad fort tiden går
RA7

Igår var jag på Sy och Hobbymässan med Kerstin, vi hade en trevlig eftermiddag, jag köpte lite tenntråd och lite pärlor. På kvällen var vi bjudna till Carina och Thomas, vi tog med oss Razta och Malva, dom andra tre var med Rasmus. God mat och en trevlig kväll, hundarna funkarde bra ihop även om Alice och Zara var lite skeptiska till våra vilddjur. När det började dra ihop sig till hemgång bestämde sig en av katterna för att gå ut i köket……..
Malva fick sitta i mitt knä ett tag medan Razta fick titta närmare – hon var skeptisk men vågade sig till slut på att sätta upp framtassarna mot bänken men då kom en tass och ett ilsket fräsande och madame Razta backade, sen visste hon inte vad hon skulle göra, utan gick fram och tillbaka samtidigt som hon skällde då och då
RA9

Alice
RA8

Det var jättetrevligt – tack än en gång

Idag har vi inte gjort så mycket och det är skönt det med ibland

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *