Härlig helg

Veckan som gick.

Vi fick en massa snö igen precis den dagen Marta skulle ögonlysas – så när jag kom tillbaka hem (inga problem på ögonen) var det värsta plogvallen. Så det var bara att ställa bilen på gatan, slå på varningsblinkersen och börja skotta. Dagen efter började hon löpa – tjoho – så på fredag kommer Cuba.

Onsdagkväll var jag på Sabbatsberg och röntgade nacken i en magnetkamera, det gick bra, man såg ut på sidorna och Micke satt bredvid och höll handen. Skillnaden mot den kameran som var som ett rör och där hela huvudet spändes fast var jättestor, den klarade jag ju inte av men som sagt det här var lite jobbigt men var uthärdligt

På torsdag hade jag besök av vår fantastiska problemshundslösare Carina Persson (hon som är med på våra valpträffar). Jag har problem med att Razta skäller nere i trimmet och jag får inte tyst på henne, ett-två skall är ok men inte att stå och vrålskälla hela tiden när kunden kommer, både vid hämtning och lämning, eller när hunden som blir klippt eller trimmad har något ljud för sig. Nåväl vi började med att fika och diskutera olika sätt att komma till rätta med problemet. Till slut kom vi fram till vad vi skulle göra och ca 1,5 timme senare verkar problemet vara löst, får se imorgon hur hon beter sig.
Natten till fredag blev ingen rolig natt då Marta blev magsjuk så vi var vakna från kl 3, sängen blev nerspydd och mattan nerbajsad, så 4.30 gick vi upp och satte oss i vardagsrummet, hon hade frossa och mådde jättedåligt. Sen kräktes Mini och sen fick dom diarre en efter en, det var bara Russin som klarade sig. Moltas trimning och vår tenntrådsövning ställdes in och jag ägnade dagen åt tvättning, släppa ut och in hundar. Kokade ris och fiskbullar åt dom, samt gav Pro-Kolin som Rasmus var snäll och åkte och köpte, så på kvällningen verkade alla vara mycket bättre i magarna.
När Micke kom hem släppte vi ut fåglarna ett tag, dom fick mandarinklyftor som dom älskarF1

Robin

mimmiDet blir inte mycket kvar av en klyfta – dom liksom suger ur saften F2 Sen måste man ju torka sig (o:f3 Mimmi vinkarf4 f5 Belöningf7

Robin klättrar runt i en leksakf6  f8

På lördagmorgon packades lunch, leksak, hundgodis mm Vi har anmält oss till en slyngelkurs med Razta, nu är ju hon då i höglöp och så även Malva så det fick blir Russin som fick agera slyngel. Det var åtta hundar totalt, en Jack Russel, två pinscher, en labrador, en shelltie, en thai ridgeback, en welch spaniel? och så Russin. Mycket övningar, mycket prat och både vi och Russin var helt slut när vi avslutade vid 15.45 Nästa vecka ska Razta få vara med och vi har en hel del läxa att göra denna vecka. Här nedan kommer lite bilder från dagenK1 K2 K3 K4 K5 K6 K7 K8 K9 K10 K11 K12

När vi kom hem hämtades Razta och Malva från mamma o pappa, samt Mini och Märta från Rasmus och vi satte oss ner och tog det lugnt ett tag. Vi fick sen finfrämmande från Sundsvall, Lena och Juni som var i Årsta på en grej kom över, vi åt lite och pratade desto mer, jag ska hålla en kurs i ”pälsvård till vardags” 1 dag och sen nästa dag inriktning schnauzer – antagligen den 16-17 mars hos Lena på Hundens Hus i SundsvallJuni
JuniLena

Idag har vi haft några underbara timmar på Orlången, Micke har provat på att åka långfärdsskridskor tillsammans med Conny medan Kerstin och jag promenerade ihop med Moltas och Russin – återigen fick hon följa med själv, kunde ju inte utsätta Moltas för fyra löptikar då han väl fått slag stackarnK14

Kerstin framför deras husK15

Skridskor på……K16

Sundby gårdK17

Micke – han var riktigt duktig med tanke på att det var första gångenK18 K19 K20

Micke och ConnyK21 K22

RussinK23

Conny försökte åka med Moltas fast i staven……K24 K25 K26

Moltas och RussinK27

Tillbaka på gården grillade Kerstin korv, vi fikade och hade mysigtK28 K29

Conny försökte få igång sin hoj för att Micke skulle få provköra men tydligen var batteriet slut och det var kanske lika bra eftersom vi hade fyra hundar till hemma som behövde utK30

När vi kom hem tog jag ut Mini, Malva och Marta och när jag sen kom tillbaka tog Micke Razta och gick ner till Huddinge för att sen ta pendeln tillbaka.

Här hemma är det värsta porrklubben, Razta rider på Mini och Malva är dökär i Marta som inte besvarar hennes känslor ÄN. Dom har nästan rykt ihop några gånger när Marta ledsnat totalt på den intensiva uppvaktningen. Delar jag på dom så sitter Malva och gnäller på sin sida – skitjobbiga

Här är Marta i stolen och Malva gör allt för att komma åt henne – hon viftar hysteriskt på svansen och puffar. Förstår inte varför inte Malva och Razta rider på varann eftersom det är dom som är i höglöp?K31 K32 K33 K34

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter. Kram på er

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *