Sjuklingar – känsliga tittare varnas!

I måndags var det då dags att lämna in Russin och Cuba på varsin veterinärmottagning. Russin var hund 2 på operationslistan och vid 12-12.30 ringde Maria och sa att hon var klar -allt hade gått bra, livmodern bort, tyvärr hittade hon någonting på en äggstock som är inskickat, tog också bort en fettknöl på en spene och en stor fettknöl som hon hade på sidan – lite större än en stenkula – den såg ut så här

Klockan tre var det dags för hämtning och då hade vi ännu inte hört nåt från Strömsholm om Cuba. Det var ett segt litet Russin som låg där i sin bur med en badring runt halsen, och benen vinglade ordentligt när vi gick. Jag måste tacka Maria Cressman och Monica Persson på Årstakliniken som bara är BÄST.
Sent omsider när Ullis åkte förbi Strömsholm på hemvägen fick vi lite information om CubaPlutten. Vi visste redan att tumören på bröstet var elak men operationen hade gått bra och dom hade fått bort allt, tidigare kontroller visade inte heller på någon spridning. Han hade också en liten knöl på halsen som för säkerhets skull togs bort.
Han hämtades på tisdagkväll av matte och är iklädd en ”snygg brynja”

Båda hundar mår förhållandevis bra men ska hålla sig lugna 10-14 dgr, får inte hoppa eller skutta. Inte så lätt med en schnauzer och sen har man då flera hundar som tycker att det är jättespännande men en ”sjukling”. Russin har fått ett ”bo” i soffan med kompostgaller runt där jag också sover med henne

Hon har också fått en snygg t-shirt för att slippa krage, frambenen i armarna och sen har jag klippt hål för bakbenen och dragit ihop den på ryggen med en gummisnodd – skitsnyggt ((o:

Det är ju skillnad på veterinär och veterinär, Maria lyckades ta bort en stor knöl och bara raka ngr centimeter

Medan dom på Cuba rakade hela djädra halsen för ett snitt som inte ser mycket större ut en Russins

Bringan

Nu gäller det bara att bådas prover är bra……..

Idag har Raztas bror Ragge varit här, svårt att veta om det är Razta som är liten eller han som är stor (o;

Avslutar med en bild på M&M

 

En reaktion på “Sjuklingar – känsliga tittare varnas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *