Utställningshelg

Fredag fm packade vi bilen och styrde kosan mot Växjö .Lämnade Russin och Mini till mamma och pappa, och stoppade in Melker, Malva och Razta i bilen. Det gick bra att köra, vi stannade några gånger för att köpa kaffe, rasta hundar mm bl a vid Vättern med denna utsikt

Väl framme hos Mia och Mattias, kennel Norratorp Anjas (där Russindottern Magda och dvärgen Marta som vi deläger bor), fick vi en god middag i trevligt sällskap. Det blev en tidig kväll då vi hade beslutat att vara på utställningen 7.30 för att Razta & Malva skulle få tid på sig att vänja sig vid alla andra hundar mm

Vi mötte upp Kerstin & Anders som har lilla Mynta och åt vår medhavda frukost i lugn och ro, en efter en droppade dom sen in, Hjortskan med kompis Theres med 2 p/s, Laban och Nova, Andreas och Ulrika kom med Cola och Sussi kom med sina två svarta flickor Rutan och Poppan. Det krockade i ringarna så Ulrika Hj visade Razta medan jag väntade på att gå in med Mynta. Detta gjorde hon med bravur och blev BIR-valp. Följande foton är mobilbilder och därför inte så bra men det är de enda vi har )o: Först Ulrika & Razta

Raggen´s Shakira
Mynta i valpklass där dom var 5st och hon slutade som trea, domaren var väldigt petig med pälsar och tyckte att Myntas päls var av utmärkt kvalite men för lång
Raggen´s Mini-My Mynta


När jag kommer ur ringen ser jag hur Melker – Raggen´s Sömntuta som Sussi visar får ck – jag hoppar in i championklass med Cola medan Ulrika H springer bort med Malva till dvärgringen. Cola får inget ck – han var för outvecklad enl domaren, men Melker blir tredje bästa hane med cert – tjoho. Malva hade vipsig päls (ej i utställningskondition….?) och fick därför bara very good men eftersom det inte var så många tikar som fick excellent fick hon vara kvar och blev placerad som fyra i unghundsklass. Henne finns det inte en bild på )o:
Melker
Raggen´s Sömntuta
Cola

Jag hjälpte Sussi att visa Poppan då båda hennes tikar fick ck men det gick inget vidare då hon bara skulle till matte (o; desto bättre gick det för Sussi och Rutan som slutade som tredje bästa tik med cert och blev då champion. Grattis
Ulrikas hundar gick också bra, Laban som är junior fick ck och Nova blev tredje? bästa tik

Mycket nöjda med helgen åkte vi hemåt, klockan hann bli åtta innan vi hade lämnat hem Melker, handlat lite, packat ur bilen, matat hundarna och kunde slå ner rumpan i soffan.

Veckan som gick passade jag på att fotografera fåglarna och lyckades få flygbilder på dom bådaI helgen ska vi besöka fam Fager i Eskilstuna, det ska bli trevligt, mindre trevlig blir antagligen måndagen då både Russin och Cuba ska opereras. Russin ska steriliseras och Cuba ska ta bort en knöl, alltid jobbigt med sånt.

Om ni undrar vilka hundarna i överkanten är så är det tre generationer –
Mini (Mohner´s Dirty Diana) med sin dotter Mysan (Raggen´s Mini-My Whit Love) och hennes dotter Mynta (Raggen´s Mini-My Mynta)

3 reaktion på “Utställningshelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *